چطور میتوان فهمید ورزشی که میکنیم روی سلامت قلبمان تأثیرگذار بوده است. در حال حاضر مستندات بیشتری درباره ارتباط میان سطح فعالیت بدنی با سلامتی و بهداشت مناسب وجود دارد. یکی از مطالعات جدید نشان میدهد که افراد میان سال با سطح بالای آمادگی جسمانی و سلامت قلب و عروق بسیار کمتر به بیماری سرطان ریه و روده بزرگ مبتلا میشوند. همچنین احتمال مرگ این افراد به دلیل سرطان نیز بسیار کمتر است. در این مطلب با ارتباط ورزش و کاهش ابتلا به سرطان بیشتر آشنا خواهید شد.
دکتر دیل شپارد، متخصص بیماری سرطان و دارای مدرک دکترای پزشکی، در اینباره میگوید: در مورد تأثیر ورزش و فعالیت بدنی منظم بر پیشگیری از ابتلا به سرطان هر روز اطلاعات بیشتری به دست میآید.
محققان دانشگاه ورمونت آمادگی جسمانی و سلامت قلبی و عروقی بیش از 13000 مرد میان سال را بین سالهای 1971 تا 2009 بررسی کردند تا ببینند آمادگی جسمانی چگونه بر کاهش نرخ سرطان پروستات، ریه، روده بزرگ و مرگ و میر ناشی از آن تأثیر میگذارد. نتایج مطالعات انجام شده ارتباط میان سطح فعالیت بدنی و سلامت قلبی را تأیید میکند.
محققان دریافتند در مورد مردان میان سالی که سطح فعالیت بدنی مناسبی دارند، احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان ریه و روده بزرگ وجود دارد، اما درمورد سرطان پروستات اینگونه نیست. پژوهشگران همچنین دریافتند ممکن است احتمال مرگ و میر ناشی از سرطان در افرادی با سطح سلامتی قلبی و عروقی بهتر - در صورت تشخیص ابتلا به سرطان در آنان - کمتر باشد.
در این تحقیق، مردانی که فعالیت بدنی بیشتری داشتند، در مقایسه با افرادی که فعالیت بدنی کمتری داشتند، 55 درصد کمتر به سرطان ریه و 44 درصد کمتر به سرطان روده بزرگ مبتلا میشدند. نتایج این مطالعات همچنین نشان داد مردان میان سالی که سطح سلامتی و آمادگی جسمانی بالایی دارند، 32 درصد کمتر از افراد دیگری که هیچ نوع فعالیت بدنی و ورزشی نداشتند، در اثر سرطان ریه، روده بزرگ و یا پروستات در سنین بالاتر میمیرند.
اگرچه ارتباط میان سطح سلامت جسمی و بیماری قلبی به خوبی مشخص شده است، اما یافتههای این مطالعه در ابتدا به نشان دادن ارتباط میان سلامت جسمانی و قلبی با بروز سرطانهای خاص انجامید.
دکتر شپارد میگوید: سطح سلامت جسمانی در این تحقیقات فقط در یک نقطه خاص بررسی شد و مشخص نشد که آیا شرکتکنندگان در این روند در طول دوران تشخیص سرطان همچنان همان سطح سلامتی را حفظ کردند یا نه. دکتر شپارد تصریح میکند: این مسئله نشان میدهد که وقتی شما شرایط سلامتی بدنی و قلبیتان را حفظ میکنید، روش خوبی برای مبارزه با سرطان در پیش گرفتهاید.
پژوهشهای دیگری که در این زمینه انجام شده است نیز نشان میدهد که فعالیت بدنی در پیشگیری از ابتلا به سرطان مؤثر است. شپارد ادامه میدهد: طبق تحقیقات، اگر فعالیت بدنی مرتبی داشته باشید، احتمال ابتلا به سرطان در شما کاهش مییابد. همچنین اگر شیوه زندگی بیتحرکی را در پیش گیرید، در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارید.
برای مثال اگر تمام روز پشت میز بنشینید، خطر سرطان برایتان به مراتب بیشتر از زمانی خواهد بود که بعد از یک ساعت پشت میز نشینی به باشگاه ورزشی بروید.
وی میافزاید: باید به فعال بودن و فعالیت بدنی فکر کنید، اما به اوقات غیرفعال بودنتان هم بیاندیشید. حفظ رژیم مناسب برای سلامت قلب نیز موضوع مهمی است و باید مورد توجه قرار باشد. رژیم مدیترانهای شیوهای مناسب برای سلامت قلب است و به مدیریت وزن نیز کمک میکند.
دکتر شپارد میگوید: تغییر نگرش به خوراک و غذا بسیار مهمتر از هر شیوهای برای رژیم گرفتن است. رژیمهای غذایی مرسوم بهترین ایدهها و روشهای ممکن نیستند. خوردن غذای واقعی و تغییر شیوه زندگی بسیار مؤثرتر است.
برای کاهش خطر ابتلا به سرطان؛ رژیم غذایی مناسبی برای سلامت قلب در نظر بگیرید، به طور مرتب ورزش کنید و وزنتان را متناسب نگه دارید.
دوست گرامی برای افزودن دیدگاه خود نیاز به ورود یا نامنویسی در سایت پارسهگرد دارید.